E-ITSPEA 10: Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini

    Eric S. Raymond selgitab lahti, mida tähendab olla häkker, mis on selle olulisemad aspektid ja kuidas võiks üheks saada. Näen, et häkker olla arendab mõtlemis- ja koostöövõimet ning selles kultuuris leidub ka mitmekesisust (näiteks mis keeles tahetakse programmeerida, mis projektidel).

    Raymond kirjutab, et heade häkkerite peamised omadused on kriitiline mõtlemine, mingi probleemi lahendamine ja mingi käesoleva olukorra mõistmine. Ma isiklikult arvan, et selliseid omadusi on enam-vähem iga ala professionaalil vaja, kuid häkkeritel võib neid oskusi vajavaid ülesandeid olla rohkem, kui vaadata, kui arenenud on infotehnoloogia maailm praegu ja kuidas läbi veebi transporditakse nii vajalikku, kasulikku kui ka pahatahtlikku infot. Seetõttu on häkkeritel vajalik osata eristada halba heast ning halb kõrvaldada (või vähemalt kontrolli alla saada).

    Lisaks ülaltoodutele omadustele lisab Raymond, et häkkerite töö edasi kulgemiseks on vaja osata töötada koos teiste inimestega. Kindlasti on seegi vajalik, kuna on paljusid projekte, mis kujunevad nii suureks (eriti avatud lähtekoodiga projektid), et teised erineva tasemega entusiastid tahavad nende arendamises kaasa lüüa ning üksi töötades läheb raskeks. Samuti on kasulik teisi kaashäkkereid ja -arendajaid abistada ja nendega suhelda, et vajatud tulemusteni kiiremini jõuda.

Kommentaarid

Populaarsed postitused